Zwemdiploma C

Zwemdiploma C

Nadat jouw kind het zwemdiploma B heeft gehaald en dus al redelijk wat ervaring met zwemmen heeft opgedaan kan er gestart worden met zwemdiploma C.

Onderdelen zwemdiploma C

Het zwemdiploma C bestaat uit de onderstaande onderdelen. In de praktijk worden deze onderdelen tijdens de zwemles geoefend en getoetst, zodat de kinderen op het "examen" een grote kans van slagen hebben.
C.1 - Survival

- Te water gaan met een rol voorover, aansluitend 15 seconden watertrappen, gevolgd door 30 seconden verticaal blijven drijven met gebruik van een drijvend voorwerp, gevolgd door 5 meter voortbewegen op de rug met gebruik van armen.
- Te water gaan met een sprong waarbij het hoofd boven water blijft, aansluitend 100 meter zwemmen, onderbroken door 1 keer onder een drijvend voorwerp door zwemmen en 1 keer over een drijvend voorwerp heen klimmen, proef afronden met zelfstandig uit het water op de kant klimmen.
- Te water gaan met een sprong naar keuze, enkele slagen zwemmen, aansluitend 1 meter voor een verticaal in het water hangend zeil onder water gaan en onder water zwemmen door het gat in het zeil.

C.2 - Onder water oriëntatie

Van de kant duiken, gevolgd door (zonder boven te komen) onder water zwemmen door een gat in een verticaal in het water hangend zeil dat zich op 6 meter van de (start-)kant bevindt, proef afronden met naar de oppervlakte zwemmen oriënteren en bovenkomen in een soort wak.

C.3 - Conditiezwemmen

75 meter schoolslag, onderbroken door 1 keer voetwaarts richting de bodem gaan, gevolgd door 75 meter enkelvoudige rugslag.

C.4 - Borst- en rugcrawl

15 meter borstcrawl en 15 meter rugcrawl.

C.5  - Boven water oriënteren en verplaatsen

Van de kant te water gaan met een sprong naar keuze, aansluitend 30 seconden watertrappen met gebruik van armen en benen met verplaatsen in meerdere richtingen, gevolg door 15 seconden drijven op de rug, proef afronden met 30 seconden watertrappen met de benen.

Welke kleding moet je aan bij zwemdiploma C?

Om te slagen voor zwemdiploma C moet je met kleren aan zwemmen.

  • Lange broek tot over de enkels.
  • Lang shirt.
  • Jas.
  • Schoenen.

Kleding zwemdiploma C

 

Zwemdiploma's